Laatste
nieuws
Wilt u weten wat uw huis waard is?
Doe de gratis waardescan!

Stadsnieuws Woonstad

Op deze pagina treft u achtergrond informatie aan uit de stad Groningen over zaken wat onze stad bezig houdt.

Dit nieuws kan zowel bestaan uit sport, politiek, cultuur alsmede besluiten welke direct invloed hebben op het leven in de stad Groningen. Informatie over uitgaan en ontspanning kunt u in separaat vinden onder de rubriek met dezelfde naam op de site van woonstad Groningen.

Donderdag 5 september

Derde Helft (385) donderdag 5 september 2019

In de eerste plaats als speler die vele, vele jaren op het vlaggenschip van de GVV Royal Combinatie actief was. Van groentje tot boegbeeld. Een waar clubicoon! Hij droeg het witte shirt met de karakteristieke V op de borst altijd met zichtbare trots. Was als verdediger een ware rots in de branding, met als specialiteiten de flying tackle en messcherpe slidings. Maar altijd binnen de grenzen van sportiviteit. Ook koppend stond hij zijn mannetje. De heroïsche luchtduels met Dick Nanninga, toen nog een ‘breekijzermidvoor’ bij Oosterparkers staan me nog helder voor de geest.

Maar waar zijn net zo talentvolle maatje Sikke Buiter een kans kreeg in het profvoetbal – bij Be Quick – bleef Korrie Visser altijd de oprechte amateur. GRC’er dus. Ook nadat hij uit gevoetbald was. Hij heeft, met hartstocht bezield, nagenoeg alle vormen van vrijwilligerswerk gedaan. Altijd met een opgeruimd humeur. Zijn joviale groet en brede lach waren kenmerkend voor de sympathie die hij uitstraalde. amen met zijn vrouw Truus was het clubhuis naast de A7 hun tweede huis. Niets was hen te veel, totdat Kor’s geest langzaam maar zeker werd overmand door een slopende ouderdomsziekte en hij ten prooi viel aan een ongelijke strijd.
We wensen Truus, de kinderen Odette en Jeroen, alle sterkte toe bij het verwerken van dit zware verlies.

Wie nog een een vleugje Oude Glorie van FC Goningen en BV Veendam wil meepikken, beveel ik voor volgende week vrijdag, 13 september, een uitstapje naar sportpark De Kalckwijk in Hoogezand aan. Daar spelen voormalige toppers als Sander van Gessel, Paul Matthijs, Gibril Sankoh, Martin Drent, Antoine van der Linden, Hugo Alvez, Johan Tukker, Bas Roorda, Walter Waalderbos, Hendrikus Huisman namens de FC, terwijl Guus de Vries, Jan Korte, Marnix Kolder, Henk(ie) de Haan, Arjan Blauw, Alair Cruz Vicente, Erwin de Kruyff, Arafat Heuvel en Tony McNulty weer eens een geelzwart shirt aantrekken.

Er kleeft ook nog een nieuwtje aan deze wedstrijd ten bate van de John Schokker Foundation, de stichting die jeugdig regionaal sporttalent met financiële hulp ondersteunt. En wel het debuut van Hans Nijland als directeur-sportief van Oud-FC Groningen. Bij Veendam staat Joop Gall aan het roer. Kortom, ingrediënten die mijns inziens een kijkje waard zijn. Er wordt om 19.30 uur afgetrapt.

John Schokker voer afgelopen week overigens met cruise langs de oostkust van de Verenigde Staten, waar hij en zijn vrouw Angelina diverse steden aandeden. Zo nam hij als sportfanaat een kijkje in het stadion van de Boston Red Sox en bekeek hij het monument ter nagedachtenis aan de aanslag op de beroemde marathon van Boston in 2013. Als Foundationvoorman kreeg hij ook een inkijkje in de maatschappelijke betrokkenheid van deze honkbalgrootmacht, Schokker: “Ze hebben daar al meer dan een miljard binnengehaald aan fundraising ten behoeve van kleine kinderen. Niet dat ik de illusie heb dat we zo’n bedrag ooit zullen halen, maar het is wel een voorbeeld voor onze Foundation.”

Basketbalclub Epeios te Zuidlaren krijgt een nieuwe naam. Dat gebeurt op voorspraak van Hein Scholma, creative director van het marketing- en reclamebureau Thabasco in Groningen. Hij vond als vakman dat Epeios geen naam is die past bij deze van oorsprong Amerikaanse sport. En ook niet lekker bekt. Daarom gaat Epeios, vernoemd naar de beroemde beeldhouwer uit de Griekse oudheid wie het ontwerp van het beroemde Trojaanse paard wordt toegeschreven, verder als Zuidlaren Trojans. Scholma: “Geheel dus in stijl van clubs als de New York Knicks en Chicago Bulls; eerst de de plaatsnaam en de de clubnaam.”

Het idee van Scholma werd met grote instemming begroet door de leden in Berend Botjetown. Inmiddels er er ook al shirtsponsor gestrikt, Bossers & Cnossen. Deze firma in ICT-dienstverlening was jarenlang ook sponsor van de bitterballen tijdens de Derde Helft bij Donar.

Er is na vele jaren weer rond de Grote Vijver in het Groninger Stadspark gekoerst. Met dank aan Tandje Hoger, de wielerclub van de studenten. De inzet was dit keer het Open Gronings Kampioenschap. Na 120 attractieve kilometers zegevierde Axel van der Tuuk, het 18-jarige Asser talent dat onlangs ook al de Nederlandse titel bij de junioren veroverde. Van der Tuuk versloeg in een sprint à deux Eelke de Jong met minimaal verschil.
 

Bekijk overige nieuwsberichten

Poll

IS FC GRONINGEN AL KLAAR OP DE TRANSFERMARKT?
Laatste Nieuws
Donderdag 5 september Derde Helft (385) donderdag 5 september 2019

Er is een GRC’er heengegaan en niet zo maar eentje. Want hij, Korrie Visser, was nog met het authentieke clubgevoel gezegend. Nu zijn levensboek, na enkele jaren van afnemende gezondheid, op 75-jarige leeftijd is dichtgeklapt, mogen zijn grote verdiensten voor de Corpusclub niet onvermeld blijven.

Lees meer »
Donderdag 5 september Derde Helft (385) donderdag 5 september 2019

Er is een GRC’er heengegaan en niet zo maar eentje. Want hij, Korrie Visser, was nog met het authentieke clubgevoel gezegend. Nu zijn levensboek, na enkele jaren van afnemende gezondheid, op 75-jarige leeftijd is dichtgeklapt, mogen zijn grote verdiensten voor de Corpusclub niet onvermeld blijven.

Lees meer »
Vrijdag 30 augustus Derde Helft (384) vrijdag 30 augustus 2019

Een oude wielertraditie in de stad Groningen wordt komende zondag (1 september) in ere hersteld: een criterium rond de Grote Vijver in het Stadspark. Daar, waar medio de vorige eeuw alle belangrijke en minder belangrijke wielerkoersen hun beslag kregen. En nu dus weer. Ter hoogte van het veld van Velocitas 1897, wordt om 13.00 uur het startschot gelost voor een koers met als inzet het Open Groninger Kampioenschap. Met dank aan de studentenwielerclub Tandje Hoger, nooit te benauwd om bijzondere activiteiten te organiseren.

 

Lees meer »
Donderdag 11 juli Derde Helft (383) woensdag 10 juli 2019

De Derde Helft, alias Dick Heuvelman, is synoniem aan Het Sportgeweten van het Noorden. Maar de oud-sportjournalist van het Dagblad van het Noorden, laat ook de landelijke en internationale sport niet met rust.

Lees meer »
Vrijdag 5 juli Fans FC Groningen moeten zich vooral niet rijk rekenen

Nu de transfercarrousel langzaam maar zeker op toeren begint te komen, is de vraag wat kan FC Groningen op de zomerse spelersmarkt? Ofwel:

WAT IS DE WERKELIJKE FINANCIËLE POSITIE VAN FC GRONINGEN?

Om met de deur in huis te vallen richting achterban: die is niet zo rooskleurig als vele groenwitte sympathisanten denken. Ze baseren hun optimistische kijk op geldzaken in de Euroborg op de recente verkopen van Ludovit Reis en Julian Chabot. Barcelona had vijf miljoen euro over voor Reis, terwijl de Italiaanse Serie A-club Sampdoria ruim twee miljoen uittrok voor het overnemen van Chabot.

Lees meer »