Laatste
nieuws
Wilt u weten wat uw huis waard is?
Doe de gratis waardescan!

Stadsnieuws Woonstad

Op deze pagina treft u achtergrond informatie aan uit de stad Groningen over zaken wat onze stad bezig houdt.

Dit nieuws kan zowel bestaan uit sport, politiek, cultuur alsmede besluiten welke direct invloed hebben op het leven in de stad Groningen. Informatie over uitgaan en ontspanning kunt u in separaat vinden onder de rubriek met dezelfde naam op de site van woonstad Groningen.

Donderdag 11 juli

Derde Helft (383) woensdag 10 juli 2019

Niet alleen Arjen Robben gaat wat anders doen, ook vader Hans gaat iets nieuws beginnen. Na een lange loopbaan als docent lichamelijke opvoeding in het onderwijs, heeft hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en kan hij in alle rust van Drees trekken. Maar daar is Hans Robben de man niet naar. Hij gaat zijn enorme expertise op sportgebied nu bedrijfsmatig benutten, als ZZP'er. Hans Robben gaat voortaan jeugdige, talentvolle sporters begeleiden op hun weg door een wereld die niet zelden bezaaid is met voetangels en klemmen. Ook in dit werk heeft hij met zijn wereldberoemde zoon karrenvrachten aan ervaring ervaring opgedaan.


Ook de voormalige topman van SPRON, Ger van Gelder, gaat als pensionado weer in (nieuwe) sportzaken. Hij heeft het bedrijf VG Projectmanagement in de markt gezet, samen met zijn 18-jarige nicht Quinte van Gelder, die als juridisch bachelor aan de Hanzehogeschool Groningen Ger gaat bijstaan met zaken waar kleine lettertjes aan te pas komen. Met SPRON was Van Gelder ooit succesvol in de schaatssport, terwijl ook het zeer populaire loopfestijn de Vier Mijl van Groningen in 1986 uit de koker kwam van de inmiddels niet meer bestaande Stichting Sportpromotie Noord-Nederland. In zijn vrije tijd stuwde hij ook GRC npog voort in de vaart der (amateur)voetbalvolkeren.


En alsof dat nog niet genoeg is, ook Hans Slender gaat iets nieuws doen. De docent aan de Hanzehogechool voor Sportstudies in Groningen is toegetreden tot de Beoordelingscommissie Topevenementen van NL Sportraad. “Eervol om hier en bijdrage aan te mogen leveren,”aldus de man die al enige ervaring heeft opgedaan in dit werk. Zo was hij betrokken bij de mensen van het eerste uur die het WK wielrennen naar Groningen en Drenthe probeerden te halen. Mede dank zij Hans Slender was er een bidbook tot stand gekomen dat de UCI deed besluiten het WK van 2020 aan Noord-Nederland te gunnen. Totdat de Groninger Staten hier vorig jaar nee tegen zei.


Er is ook weer eens een prominente Groninger heen gegaan, niemand minder dan Jacques Dölle. Na liefst 94 kruisjes heeft hij het tijdige voor het eeuwige moeten verwisselen. Jacobus Dölle, zoals hij bij zijn geboorte in 1925 werd genoemd, stond jarenlang aangeschreven als ongekroonde modekoning van Groningen toen hij de kledingwinkels Style Rinket, Old Vic en McGregorshop onder zijn hoede had. Ook heeft hij veel voor FC Groningen betekend.

Als de (financiële) nood aan de man was in het Oosterpark, was Jacques Dölle niet te beroerd actie te voeren. Hij werd door een columnist van het Nieuwsblad de Johan Bodegraven (beurzen open, dijken dicht) van Stad en Ommeland genoemd. Waar het slecht ging, floreerde Jacques Dölle. Ook behoorde de schoonzoon van de befaamde impressario Herman Rinket met (onder meer) Gerard Dammer tot de oprichters van de ORG, de eerste businessclub van de FC. Kortom, een man met vele verdiensten.

En helaas moet ik nog een onheilstijding doorgeven. De Helpman-familie rouwt ook, zij vanwege het overlijden van Henk Meijboom. Hij was één der clubiconen, die onlangs nog is geëerd met het erelidmaatschap van de club. Henk Meijboom was meer dan een halve eeuw lid van de blauwwitte club in Groningen-Zuid nadat hij bij GRC zijn voetballoopbaan was begonnen, samen met zijn broers Harry en Boelo, de keeper. Bij Helpman ontpopte Henk Meijboom zich tot een klassieke clubman, voor wie niets te veel was. Hij was niet alleen jarenlang speler (klassieke rechtsback) van het eerste elftal, maar heeft vervolgens tal van functies bekleed op de Esserberg. Henk Meijboom mocht, als gevolg van de alom gevreesde ziekte, slechts 74 jaar worden.
Maar ik wil besluiten met een verheugend bericht. Handbalster – met Groninger roots – Lois Abbingh is in Rusland uitgeroepen tot de beste linkeropbouwspeelster van de Super League. Ze deed in het team van Rostov Don, waarheen ze vorig jaar vanuit Parijs verkaste. Toch weer een mooie prijs voor de 26-jarige, veelvoudig international.

bron: https://derde-helft.blogspot.com/2019/07/derde-helft-383.html?spref=fb

Bekijk overige nieuwsberichten

Poll

IS FC GRONINGEN AL KLAAR OP DE TRANSFERMARKT?
Laatste Nieuws
Donderdag 11 juli Derde Helft (383) woensdag 10 juli 2019

De Derde Helft, alias Dick Heuvelman, is synoniem aan Het Sportgeweten van het Noorden. Maar de oud-sportjournalist van het Dagblad van het Noorden, laat ook de landelijke en internationale sport niet met rust.

Lees meer »
Donderdag 11 juli Derde Helft (383) woensdag 10 juli 2019

De Derde Helft, alias Dick Heuvelman, is synoniem aan Het Sportgeweten van het Noorden. Maar de oud-sportjournalist van het Dagblad van het Noorden, laat ook de landelijke en internationale sport niet met rust.

Lees meer »
Vrijdag 5 juli Fans FC Groningen moeten zich vooral niet rijk rekenen

Nu de transfercarrousel langzaam maar zeker op toeren begint te komen, is de vraag wat kan FC Groningen op de zomerse spelersmarkt? Ofwel:

WAT IS DE WERKELIJKE FINANCIËLE POSITIE VAN FC GRONINGEN?

Om met de deur in huis te vallen richting achterban: die is niet zo rooskleurig als vele groenwitte sympathisanten denken. Ze baseren hun optimistische kijk op geldzaken in de Euroborg op de recente verkopen van Ludovit Reis en Julian Chabot. Barcelona had vijf miljoen euro over voor Reis, terwijl de Italiaanse Serie A-club Sampdoria ruim twee miljoen uittrok voor het overnemen van Chabot.

Lees meer »
Derde Helft 26 juni 2019 Donderdag 4 juli Derde Helft 26 juni 2019

De Derde Helft, alias Dick Heuvelman, is synoniem aan Het Sportgeweten van het Noorden. Maar de oud-sportjournalist van het Dagblad van het Noorden, laat ook de landelijke en internationale sport niet met rust.

Lees meer »
Adrie Poldervaart in beeld als assistent van Danny Buijs Dinsdag 7 mei Adrie Poldervaart in beeld als assistent van Danny Buijs

In de zoektocht naar een geschikte assistent van trainer Danny Buijs lijkt Adrie Poldervaart op pole position te staan. De naam van de man die onlangs zelf de handschoen wierp bij het in degradatiegevaar verkerende Excelsior, circuleert steeds nadrukkelijker in de Euroborg.

Lees meer »