Laatste
nieuws
Wilt u weten wat uw huis waard is?
Doe de gratis waardescan!

Woningmarkt in de stad Groningen

Woonstad Groningen informeert u over de woningmarkt in en rondom de stad Groningen. Naast informeren, adviseren wij u eveneens op welke wijze u het meest succesvol op de woningmarkt in de stad Groningen kunt handelen. Woonstad Groningen beperkt zich hierbij niet alleen tot de verkopers en kopersmarkt in de stad maar verstrekt eveneens op een speciale pagina informatie over nieuwbouw projecten in en rondom de stad. Daarnaast vindt u op deze pagina algemene informatie over taxaties en compensatieregelingen voor waardevermindering, subsidie en overige regelingen betreffende aardbevingsschade in Groningen.

Eveneens tonen wij op deze website hoe de diverse sectoren van de woningmarkt in en rondom de stad Groningen scoren. Middels een onafhankelijk oordeel van onze NVM makelaar waarderen wij de woningmarkt middels het verstrekken van sterren. De consument kan uit deze waarderingen afleiden wat de kansen en bedreigingen op de woningmarkt zijn. De sectoren welke gewaardeerd worden betreffen de mogelijkheden voor aankoop, verkoop, verhuur, huur en nieuwbouw.

  • Online waardebepaling  • Aan- en verkoopbegeleiding

    Woonstad Groningen adviseert u graag een deskundige en onafhankelijke NVM-makelaar waar u zich het beste bij thuis voelt wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare makelaar voor de aan of verkoop van een woning of bedrijfsmatig object. Middels ons contactformulier kunt u ons een bericht zenden dat u graag ons advies wil hebben over een makelaar die bij u past. Door onze contacten kunnen wij u garanderen dat de tarieven voor de dienstverlening van deze NVM-Makelaars scherp zullen zijn.

  • Taxatie nodig van uw woning of bedrijfsmatig object?

    Evenals bij de zojuist vermelde advisering over een betrouwbare en deskundige NVM-makelaar voor de verkoop of aankoop van een woning of bedrijfsmatig object wil Woonstad Groningen u graag adviseren wanneer u op bezoek bent naar een gecertificeerde NRVT-taxateur. Ook betreffende dit advies aan u kunt u ervan overtuigd zijn dat wij enkel samenwerken met erkende, onafhankelijke en NRVT gecertificeerde taxateurs en dat de tarieven door onze bemiddeling zeer concurrerend zullen zijn. Via het reeds vermelde contactformulier kunt u ons het advies vragen inzake het vinden van de voor u juiste NRVT-taxateur.

  • WOZ-waarde te hoog van uw woning of gebouw?

    In deze zeer dure tijden met steeds stijgende prijzen en een hyperinflatie is het zeer verstandig om de WOZ-waarde van uw woning of gebouw voor 2023 goed in de gaten te houden. Het kan heel goed mogelijk zijn dat u honderden euro's te veel betaald en hierdoor een enorm bedrag kunt besparen. Middels een unieke samenwerking met BezwaarWozWaarde.nl kunnen wij zorgen dat zowel de WOZ-waarde van uw woning of bedrijf in 2023 gratis wordt gecontroleerd en, indien de WOZ-taxateur vindt dat de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld, kosteloos een bezwaar namens u bij de gemeente wordt ingediend.

Woningmarkt barometer

Huur 4/10
Verhuur 9/10
Aankoop 5/10
Verkoop 7/10
Nieuwbouw 5/10
Gemiddelde 6/10

Terwijl de woningmarkt in Groningen aan de koopzijde steeds meer mogelijkheden biedt is aan de verhuurzijde de markt nog steeds enorm overspannen. Voor potentiële huurders is het moeilijk om in aanmerking te komen voor een woning. Makelaars maken hier eveneens nog steeds gebruik van. Aan de verkoopzijde ontstaat door het stijgende aanbod weer steeds meer de mogelijkheid tot onderhandelen. Dit biedt voor kopers van een woning weer mogelijkheden. Kopers zijn hier echter lang niet altijd goed van op de hoogte waardoor zij onbewust op dit moment te veel geld bieden. Ons advies is neem zowel voor de aankoop alsmede voor de huur van een woning een ervaren NVM-makelaar mee.

Uiteraard is de markt voor het verhuren van een woning een stuk beter. Ook hier adviseren wij u om bij verhuur plannen om gebruik te maken van een ervaren NVM-makelaar in te schakelen om het proces goed en deskundig te laten verlopen. Het verkopen van de woning gaat in bepaalde segmenten zeker lastiger zonder dat de markt op slot zit. Door een stijgende rente en een iets afnemend vertrouwen is het aanbod groter geworden en de omloopsnelheid van de verkopen langer. De woning op de perfecte wijze in de markt plaatsen vergezeld met een marktconforme vraagprijs is hierdoor van groot belang om bezoekers te trekken. Een ervaren NVM-makelaar is hierdoor goud waard. Zoals u kunt lezen is de woningmarkt op alle fronten enorm in beweging waardoor juist een NVM-makelaar van enorm grote waarde is op dit moment voor het juiste advies en begeleiding.

Het aanbod van nieuwbouwwoningen in de stad Groningen volgt nog steeds bij lange na niet de enorme vraag naar woningen. Ondanks beloften vanuit de gemeente Groningen worden er veel te weinig nieuwe woningen gebouwd. Behalve de ontwikkelingen in Meerstad stagneren grootschalige nieuwbouwprojecten als De Held 3 en de Suikerzijde waar een enorme vraag naar is. Hier lijkt op korte termijn helaas geen verandering in te komen.

Poll

Rentestijging Bent u bang voor het steeds verder stijgen van de rente?
Laatste Nieuws
Maandag 31 oktober De John Schokker Foundation gaat verder als Stichting Sporttalent Noord

De John Schokker Foundation gaat verder als Stichting Sporttalent Noord en ook Drentse sporttalenten kunnen nu een beroep doen!

Lees meer »
Maandag 31 oktober De John Schokker Foundation gaat verder als Stichting Sporttalent Noord

De John Schokker Foundation gaat verder als Stichting Sporttalent Noord en ook Drentse sporttalenten kunnen nu een beroep doen!

Lees meer »
Website Woonstad Groningen live! Dinsdag 15 januari Website Woonstad Groningen live!

Onze website staat nu in de lucht.

Lees meer »
Woonstad Groningen gelanceerd Dinsdag 1 januari Woonstad Groningen gelanceerd

Woonstad Groningen gelanceerd

Lees meer »