Laatste
nieuws
Wilt u weten wat uw huis waard is?
Doe de gratis waardescan!

Woonwijken binnen en rondom de stad Groningen

Op deze pagina vindt u een informatief overzicht van zowel de wijken in Groningen alsmede de rondom liggende dorpen. Wij hebben elke woonwijk en dorp met hun specifieke kenmerken en voorzieningen voor u in kaart gebracht. Aan de hand van deze informatie willen wij u een inzicht geven over alle verschillende woonwijken in de stad Groningen en wat deze wijken zoal te bieden hebben. Hiermee willen wij u helpen – indien u overweegt te gaan verhuizen binnen of richting de stad Groningen - bij het maken van een keuze voor uw ideale woon- en leefomgeving.

Bij Woonstad Groningen kunt u eveneens gebruiken maken van een onafhankelijke waardescan. Hiermee kunt u de actuele waarde van een woning in de stad Groningen door laten bepalen. Deze actuele waardescan wordt onafhankelijk uitgevoerd door Makelaardij Schokker en is volledig kosteloos! De waardescan van Woonstand Groningen is niet alleen geschikt voor het bepalen van de actuele waarde van uw huidige woning in Groningen. Maar u kunt deze scan ook gebruiken wanneer u opzoek bent naar een nieuwe woning in de stad Groningen, en u benieuwd bent naar de marktconforme waarde van – misschien wel – uw toekomstige woning. Deze waardebepaling wordt uitgevoerd door Makelaardij Schokker, een deskundige NVM-makelaar uit de stad Groningen, welke al jarenlange ervaring heeft op het gebied van online waardebepalingen.

Wij verzoeken ook bewoners van de verschillende woonwijken in Groningen om via deze pagina kenbaar te maken wat u juist waardeert aan uw woonwijk. Of wat u juist mist in uw wijk. Op deze manier willen wij een eerlijk en actueel beeld schetsen van de woon- en leefomstandigheden in de woonwijken van de stad Groningen.

Kijk snel wat Woonstad Groningen voor u te bieden heeft. Of vraag een gratis waardescan aan.

Groningen

Wijken overzicht

Groningen

Hoe is de markt voor woonhuizen in Groningen?

8.039 zoekers

Het aantal mensen dat zoekende is in de stad Groningen naar een nieuwe woning.

303 te koop

Het aantal woonhuizen dat nu te koop staat in de stad Groningen

349 verkocht

Het aantal woonhuizen dat de laatste 6 maanden is verkocht in de stad Groningen.

OZB tarieven

De gemeente Groningen hanteert voor 2022 de volgende OZB tarieven:

Eigenaren woning 0,163400 % Eigenaren niet-woning 0,564400 % Gebruikers woning 0,454300 %

Lokale lasten

Voor 2022 gelden de volgende reinigings- en rioolheffingen:

Reinigingsheffing eenpersoonshuishouden € 254,88 Reinigingsheffing tweepersoonshuishouden € 298,20 Reinigingsheffing meerpersoonshuishouden € 362,04 Rioolheffing eigenaar € 141,18

Laatste Nieuws
Maandag 31 oktober De John Schokker Foundation gaat verder als Stichting Sporttalent Noord

De John Schokker Foundation gaat verder als Stichting Sporttalent Noord en ook Drentse sporttalenten kunnen nu een beroep doen!

Lees meer »
Maandag 31 oktober De John Schokker Foundation gaat verder als Stichting Sporttalent Noord

De John Schokker Foundation gaat verder als Stichting Sporttalent Noord en ook Drentse sporttalenten kunnen nu een beroep doen!

Lees meer »
Website Woonstad Groningen live! Dinsdag 15 januari Website Woonstad Groningen live!

Onze website staat nu in de lucht.

Lees meer »
Woonstad Groningen gelanceerd Dinsdag 1 januari Woonstad Groningen gelanceerd

Woonstad Groningen gelanceerd

Lees meer »