Laatste
nieuws
Wilt u weten wat uw huis waard is?
Doe de gratis waardescan!

Stadsnieuws Woonstad

Op deze pagina treft u achtergrond informatie aan uit de stad Groningen over zaken wat onze stad bezig houdt.

Dit nieuws kan zowel bestaan uit sport, politiek, cultuur alsmede besluiten welke direct invloed hebben op het leven in de stad Groningen. Informatie over uitgaan en ontspanning kunt u in separaat vinden onder de rubriek met dezelfde naam op de site van woonstad Groningen.

Dinsdag 24 september

Derde Helft (386) dinsdag 24 september 2019

Maar er was toch ook flink wat gemor te horen in de baskettempel van Groningen. Want MartiniPlaza heeft de prijzen van de horeca nogal flink verhoogd. Een potje bier bijvoorbeeld is van 2.50 euro naar 2.80 euro gegaan. Ofwel een verhoging van 12%. Veel trouwe seizoenkaarthouders, onder wie Anton Zumkehr en Jan Posma, reageerden verbolgen op deze gang van zaken en kondigden op Twitter aan dat ze voortaan wel in de binnenstad gaan proosten op overwinningen van Donar.

Groningens oudste voetbalclub Be Quick 1887 is begonnen aan een bijzonder voetbalseizoen. Precies honderd jaar geleden namelijk begon de Good Old aan een nimmer meer geëvenaard voetbaljaar, dat in juni 1920 bijzonder feestelijk eindigde, met het landskampioenschap. Dat is nadien door geen enkele noordelijke club meer gepresteerd.

Inmiddels wordt de viering van dit unieke feit langzaam in gang gezet. Zo heeft de revival van de businessclub al zijn beslag gehad. Dat gebeurde, met dank aan de heren René Hesseling, Richard Flury, Michel Nijsen en Sander Heijerman in bar Nescio in Haren, waar ik als gastspreker iets mocht vertellen over de rijke historie van Be Quick. Uiteraard werd ook deze bijeenkomst gelardeerd met hapjes, waarbij niet de gehaktbal maar de al even klassieke bitterbal hoofdmoot was. Er werd meteen ook al een mooi sponsorcontract getekend, door topfysiotherapeut Edwin Keizer van het in de Groninger sportwereld gerenommeerde Medisch Centrum Zuid.

Uniek was ook het gebaar van de penningmeester van de volleybalclub Surf in Vries, Teun Aalbrecht. Hij verraste de leden, uiteraard na overleg met zijn overige bestuursleden, met een restitutie van 50 euro van hun in het afgelopen seizoen betaalde contributie. De top van Surf deed dat nadat men via een doorwrocht nummertje zelfkritiek tot de conclusie was gekomen dat de leden minder was geboden voor hun lidmaatschap dan eigenlijk had gemoeten. Hier is toch wel een driewerf chapeau op zijn plaats.

Voor jeugdige sporters uit deze regio die de ambitie hebben de top in hun sport te bereiken en daarbij nog wel een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken, heb ik een tip. Meld je bij de John Schokker Foundation, want die gaat binnenkort weer een pot met geld verdelen. Maar wees er wel snel bij, want op 30 september sluit de aanmeldingstermijn, waarna een beoordelingscommissie onder leiding van Huis van de Sport-directeur Rob de Waard, en bijgestaan door ex-topsporters als Karin Kienhuis (judo) en Johan Toren (ijshockey), alle aanvragen op hun merites gaan beoordelen. Voor alle nodige info www.johnschokkerfoundation.nl.

Oud-sportsponsor Johan Franke, eens de roemruchte Meubelgigant van 't Zuuderdaip, mag dan 78 jaar zijn, hij barst nog altijd van de energie. Zelfs een val vorig jaar tijdens een toertocht door Zuid-Frankrijk, resulterend in een gebroken sleutelbeen, kan hem niet stoppen. Op de plaats waar dat gebeurde, bij Avignon, is Franke zondag vertrokken om de resterende kilometers van deze expeditie alsnog succesvol af te werken. Eindbestemming is Bordeaux, voorheen de Nederlandse Tourstad, waar hij via de Pyreneeën heen gaat fietsen. Hij heeft als goed katholiek ook een tussenstop gepland in Lourdes, waar hij als pelgrim diverse een kaarsje zal aansteken bij de heilige grot. Zijn reisverslagen kunt u lezen op Facebook.

Tot slot nog even wat eerbetoon bij GHHC Groningen, de onbetwiste tophockeyclub van Noord-Nederland. In het fraaie clubhuis op de Harener Holt werd Stephanie Kok benoemd tot lid van verdienste voor haar jarenlange inzet als penningmeester.
 

Bekijk overige nieuwsberichten

Poll

IS FC GRONINGEN AL KLAAR OP DE TRANSFERMARKT?
Laatste Nieuws
Woensdag 16 oktober Derde Helft (387) dinsdag 15 oktober 2019

Twee dagen na de 33ste Vier Mijl van Groningen opmerkelijk nieuws vanuit de organisatie van de loopfestijn. Racedirector Elske Dijkstra stopt er mee. Ze vertrekt ook bij het sportbureau Golazo Noord-Nederland. Elske is twintig jaar betrokken geweest bij de Vier Mijl. Ze begon als freelancer en toen ze in dienst trad bij Topsport Noord-Nederland van wijlen Grietje Pasma, werd ze manager marketing en communicatie. Daarna kreeg ze een rol als Senior Projectmanager en laatstelijk, nadat Grietje met pensioen was gegaan, racedirector.
 

Lees meer »
Woensdag 16 oktober Derde Helft (387) dinsdag 15 oktober 2019

Twee dagen na de 33ste Vier Mijl van Groningen opmerkelijk nieuws vanuit de organisatie van de loopfestijn. Racedirector Elske Dijkstra stopt er mee. Ze vertrekt ook bij het sportbureau Golazo Noord-Nederland. Elske is twintig jaar betrokken geweest bij de Vier Mijl. Ze begon als freelancer en toen ze in dienst trad bij Topsport Noord-Nederland van wijlen Grietje Pasma, werd ze manager marketing en communicatie. Daarna kreeg ze een rol als Senior Projectmanager en laatstelijk, nadat Grietje met pensioen was gegaan, racedirector.
 

Lees meer »
Dinsdag 24 september Derde Helft (386) dinsdag 24 september 2019

Donar zette de opening van haar thuisseizoen 2019-2020 in met een majestueus hapjesfestival in de businesstroom van Martiniplaza. Met dank aan de firma Bidfood, die de Derde Helft van de wedstrijd tegen Benfica opluisterde met stijlvol gepresenteerde keur aan bittergarnituren. De in satehsaus gedrenkte gehaktballetjes waren hét succesnummer, maar ook de andere hapjes gingen er in als..... koek. Het gebaar van Bidfood verzachtte de vroege uitschakeling voor deelname aan de Champions League zicht- en hoorbaar. De algemene opinie: Dit smaakt naar meer. Waarvan acte graag, Bidfood!

Lees meer »
Donderdag 5 september Derde Helft (385) donderdag 5 september 2019

Er is een GRC’er heengegaan en niet zo maar eentje. Want hij, Korrie Visser, was nog met het authentieke clubgevoel gezegend. Nu zijn levensboek, na enkele jaren van afnemende gezondheid, op 75-jarige leeftijd is dichtgeklapt, mogen zijn grote verdiensten voor de Corpusclub niet onvermeld blijven.

Lees meer »
Vrijdag 30 augustus Derde Helft (384) vrijdag 30 augustus 2019

Een oude wielertraditie in de stad Groningen wordt komende zondag (1 september) in ere hersteld: een criterium rond de Grote Vijver in het Stadspark. Daar, waar medio de vorige eeuw alle belangrijke en minder belangrijke wielerkoersen hun beslag kregen. En nu dus weer. Ter hoogte van het veld van Velocitas 1897, wordt om 13.00 uur het startschot gelost voor een koers met als inzet het Open Groninger Kampioenschap. Met dank aan de studentenwielerclub Tandje Hoger, nooit te benauwd om bijzondere activiteiten te organiseren.

 

Lees meer »