Laatste
nieuws
Wilt u weten wat uw huis waard is?
Doe de gratis waardescan!

Eelderwolde is een dorp in de gemeente Tynaarlo in de provincie Drenthe. Door de ligging van Eeelderwolde pal tegen de gemeente en provinciale grensen met Groningen mag Eelderwolde gerekend tot een dorp met veel gewicht voor de stad Groningen.

In 2005 is begonnen met de aanleg van de nieuwbouwwijk Ter Borch. In deze wijk zijn op dit voornamelijk mensen vanuit de stad Groningen woonachtig. De woningen bevinden zich mede door de ligging nabij zowel het Paterswoldsemeer, het Hoornseplas, de stad Groningen en de verbinding met de A7 in de duurdere prijsklasse. Voornamelijk duurdere vrijstaand en halfvrijstaande woningen zijn gelegen in Ter Borch.

 

De gemeente Groningen had in het verleden plannen om het noordelijkste stukje grond van Eelderwolde te kopen van de gemeente Tynaarlo om het gebied te kunnen ontwikkelen als bedrijventerrein, maar zag hier vanwege de ecnomische crisis van af. In 2015 besloot de Gemeente Tynaarlo het stuk grond zelf te ontwikkelen onder de naam Businesspark Ter Borch. Er zijn inmiddels onder andere een Van der Valk hotel, een McDonalds en een crematorium aanwezig.

 

 

Aantal inwoners: 2480 Bevolkingsdichtheid: 473 inwoners per km2;
Leeftijdsopbouw Personen 0 - 14 jaar. 37 % Personen 15 - 24 jaar. 6 % Personen 25 - 44 jaar. 28 % Personen 45 - 64 jaar. 26 % Personen 65+ 3 %
Samenstelling huishoudens Eenpersoonshuishouden 8 % Huishoudens zonder kinderen 20 % Huishoudens met kinderen 72 %
Burgelijke staat Ongehuwd 62 % Gehuwd 34 % Gescheiden 4 % Verweduwd %