Laatste
nieuws
Wilt u weten wat uw huis waard is?
Doe de gratis waardescan!

Meerdorpen

Meerdorpen is een verzamelnaam voor de buurten Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Roodehaan en is gelegen aan de zuid-oostzijde van de stad Groningen. In Engelbert en Middelbert vinden wij vooral woningbouw aan terwijl Euvelgunne en Roodehaan veelal bestaat uit bedrijvigheid. De aanwezige woningbouw in Middelbert kan divers en landelijk worden genoemd waarbij de meeste woningen in de vroege en midden 20e eeuw zijn gerealiseerd. In Engelbert bevindt zich eveneens een woonwijk welke in de eind tachtiger jaren van de vorige eeuw is gebouwd. Naast woningen bevindt zich in Engelbert een camping, een voetbalvereniging en enige horeca. Euvelgunne bestaat voornamelijk uit het bedrijventerrein Driebond waar verschillende bedrijven zich hebben gevestigd. Roodehaan bestaat voornamelijk uit een nog te realiseren bedrijventerrein en een gemeentelijke stortplaats van huisvuil.

De laatste jaren grenst o.a. eveneens aan het gebied Middelbert een grote uitbreidingswijk voor woningen genaamd Meerstad. In Meerstad worden voor de gemeente Groningen duizenden woningen gerealiseerd. De woningen bestaan voor uit grondgebonden geschakelde, twee onder een kap en vrijstaande woningen.

Het gebied rondom Meerstad en Middelbert wordt ook wel Nieuw Harkstede genoemd. Deze naam verwijst naar de geringe afstand tot het dorp Harkstede wat gelegen is in de gemeente Slochteren.

 

Aantal inwoners: 890 Bevolkingsdichtheid: 272 inwoners per km2;
Leeftijdsopbouw Personen 0 - 14 jaar. 20 % Personen 15 - 24 jaar. 11 % Personen 25 - 44 jaar. 20 % Personen 45 - 64 jaar. 32 % Personen 65+ 17 %
Samenstelling huishoudens Eenpersoonshuishouden 27 % Huishoudens zonder kinderen 32 % Huishoudens met kinderen 41 %
Burgelijke staat Ongehuwd 51 % Gehuwd 41 % Gescheiden 5 % Verweduwd 3 %