Laatste
nieuws
Wilt u weten wat uw huis waard is?
Doe de gratis waardescan!

Woonwijken en rondom liggende dorpen

Op deze pagina vindt u een informatief overzicht van zowel de wijken in Groningen alsmede de rondom liggende dorpen. Wij hebben elke woonwijk en dorp met hun specifieke kenmerken en voorzieningen voor u in kaart gebracht. Aan de hand van deze informatie willen wij u een inzicht geven over alle verschillende woonwijken in de stad Groningen en wat deze wijken zoal te bieden hebben. Hiermee willen wij u helpen – indien u overweegt te gaan verhuizen richting de stad Groningen - bij het maken van een keuze voor uw ideale woon- en leefomgeving.

Bij Woonstad Groningen kunt u eveneens gebruiken maken van een onafhankelijke waardescan. Hiermee kunt u de actuele waarde van een woning in de stad Groningen laten bepalen. Deze actuele waardescan wordt onafhankelijk uitgevoerd en is volledig kosteloos! De waardescan van Woonstand Groningen is niet alleen geschikt voor het uitzoeken van de waarde van uw huidige woning in Groningen. Maar u kunt deze scan ook gebruiken wanneer u opzoek bent naar een nieuwe woning in de stad Groningen, en u benieuwd bent naar de marktconforme waarde van – misschien wel – uw toekomstige woning. Deze waardebepaling wordt uitgevoerd door een deskundige NVM makelaar uit de stad Groningen, welke al jarenlange ervaring heeft op het gebied van online waardebepalingen.

Wij verzoeken ook bewoners van de verschillende woonwijken in Groningen om via deze pagina kenbaar te maken wat u juist waardeert aan uw woonwijk. Of wat u juist mist in uw wijk. Op deze manier willen wij een eerlijk en actueel beeld schetsen van de woon- en leefomstandigheden in de woonwijken van de stad Groningen.

Kijk snel wat Woonstad Groningen voor u te bieden heeft. Of vraag een gratis waardescan aan.

Groningen

Wijken overzicht

Groningen

Hoe is de markt voor woonhuizen in Groningen?

11.908 zoekers

Het aantal mensen dat zoekende is in de stad Groningen naar een nieuwe woning.

333 te koop

Het aantal woonhuizen dat nu te koop staat in de stad Groningen

672 verkocht

Het aantal woonhuizen dat de laatste 6 maanden is verkocht in de stad Groningen.

OZB tarieven

De gemeente Groningen hanteert voor 2019 de volgende OZB tarieven:

Eigenaren woning 0,170000 % Eigenaren niet-woning 0,498800 % Gebruikers woning 0,401700 %

Lokale lasten

Voor 2019 gelden de volgende reinigings- en rioolheffingen:

Reinigingsheffing eenpersoonshuishouden € 236,40 Reinigingsheffing tweepersoonshuishouden € 276,48 Reinigingsheffing meerpersoonshuishouden € 333,36 Rioolheffing eigenaar € 151,-

Laatste Nieuws
Donderdag 21 november Derde Helft (389) donderdag 21 november 2019

Een dreigende rel in aanloop naar het  Groninger Sportgala, dat voor 2 december staat gepland in MartiniPlaza, is in de kiem gesmoord. Wat was het geval?

Lees meer »
Donderdag 21 november Derde Helft (389) donderdag 21 november 2019

Een dreigende rel in aanloop naar het  Groninger Sportgala, dat voor 2 december staat gepland in MartiniPlaza, is in de kiem gesmoord. Wat was het geval?

Lees meer »
Woensdag 13 november Derde Helft (388) dinsdag 13 november 2019


Over ruim twee jaar zal de overwinning op Bommen Berend, alias de oorlogzuchtige bisschop van Münster, extra feestelijk worden gevierd in de stad Groningen. Want dan, op 28 augustus 2022, is het exact 350 jaar geleden dat dat gebeurde, onder aanvoering van de ingehuurde beroepsstrijder Carl Rabenhaupt. Met wat voor evenementen dat herdacht gaat worden is uiteraard nog niet bekend, al zal er heel wat traditioneels bij zitten, zoals de paardenkeuring en het nachtelijke vuurwerk. Wellicht wordt er ook ruimte gegeven aan een etappe van de weer in ere herstelde Deutschlandtour voor wielerprofs.

Lees meer »
Woensdag 16 oktober Derde Helft (387) dinsdag 15 oktober 2019

Twee dagen na de 33ste Vier Mijl van Groningen opmerkelijk nieuws vanuit de organisatie van de loopfestijn. Racedirector Elske Dijkstra stopt er mee. Ze vertrekt ook bij het sportbureau Golazo Noord-Nederland. Elske is twintig jaar betrokken geweest bij de Vier Mijl. Ze begon als freelancer en toen ze in dienst trad bij Topsport Noord-Nederland van wijlen Grietje Pasma, werd ze manager marketing en communicatie. Daarna kreeg ze een rol als Senior Projectmanager en laatstelijk, nadat Grietje met pensioen was gegaan, racedirector.
 

Lees meer »
Dinsdag 24 september Derde Helft (386) dinsdag 24 september 2019

Donar zette de opening van haar thuisseizoen 2019-2020 in met een majestueus hapjesfestival in de businesstroom van Martiniplaza. Met dank aan de firma Bidfood, die de Derde Helft van de wedstrijd tegen Benfica opluisterde met stijlvol gepresenteerde keur aan bittergarnituren. De in satehsaus gedrenkte gehaktballetjes waren hét succesnummer, maar ook de andere hapjes gingen er in als..... koek. Het gebaar van Bidfood verzachtte de vroege uitschakeling voor deelname aan de Champions League zicht- en hoorbaar. De algemene opinie: Dit smaakt naar meer. Waarvan acte graag, Bidfood!

Lees meer »